Langt ude i skoven
Undervisning

 

OM SKOVSNOGEN

I et varieret natur- og skovområde i den sydligste del af Herning kommune vil I møde over 50 kunstværker, der folder sig ud under åben himmel fordelt over en 3 km lang strækning. Skovsnogen er et meget anderledes læringsmiljø med fokus på bevægelse, indlevelse og oplevelse, hvor natur og billedkunst er udgangspunktet.

 

UNDERVISNINGSFOLØB 1

Tag dine elever med på en aktiv og inspirerende ekspedition i Skovsnogen. På vej rundt i skoven vil vi gennem dialogiske øvelser skabe fælles erfaringer i mødet med de mange skulpturer og installationer. Eleverne opdeles i mindre grupper og skal undervejs arbejde med udvalgte temaer og svare på nogle af de spørgsmål, som naturen og kunsten rejser, omhandlende f.eks. natursyn, kultur, samfund, leg og humor. Undervejs på turen tænder vi op i et bål hvor eleverne kan nyde deres madpakker og Skovsnogen byder på pandekager.

Forløbet tilpasses det aktuelle klassetrin ligesom vi tager højde for elevernes kompetencer og forforståelse.

 

FORBEREDENDE BESØG PÅ JERES SKOLE

Det er muligt, men ikke en forudsætning, at aftale en forberedende lektion på jeres skole inden besøget i Skovsnogen. Vi kommer ud på jeres skole inden besøget og laver en lektion afstemt efter det aktuelle klassetrin. Formålet med lektionen er at forberede eleverne på besøget gennem oplæg og øvelser, der sætter gang i elevernes nysgerrighed og kreativitet. Vi forbereder dem på mødet med kunsten og naturen i Skovsnogen, og på hvordan dette kan sætte gang i en dialog om, den verden de lever i og deres egen plads i den.

 

MÅLGRUPPE

Ekspeditionen kan tilpasses både indskoling, mellemtrin og udskoling samt gymnasiet og HF.

 

FAG

Dansk, Billedkunst, Natur- og teknik, Idræt/bevægelse og samfundsfag.

 

PRISER

 

FORBESØG på jeres skole/institution (varighed ca. 1 time)

kr. 650,- + transport (alm. takst)

 

EKSPEDITION I SKOVSNOGEN (ca. 4 timer)

1500,- for op til 25 elever

3000,- for op til 50 elever

 

TIDSRAMME

9.00 – 13.00 (kan tilpasses jeres behov).

 

Hvert år har vi mulighed for at tilbyde et vist antal gratis undervisningsforløb – fortrinsvist til skoler i Herning Kommune. Kontakt Kristina Taaning for nærmere information.

 

YDERLIGERE INFORMATION/KONTAKT

Kristina Taaning – kristinataaning@hotmail.com