Søren Taaning

1/4

sejrsskammelbænk

related projects

1/9


 

Tree tags

1/8

Div bænke

1/6

Thoreau's hytte er en parafrase over den selvbyggerhytte som var omdrejningspunktet for Henry David Thoreau’s litterære klassiker "Livet i Skoven" (walden)
Thoreau havde her et to-årigt tænksomt ophold fra 1845 i en skov, et stykke væk fra hans hjemby Concord. Her var han for en periode væk fra det civiliserede byliv. Og her kunne han få den indsigt i livets fundament, som han mente kun naturen og dens uspolerede verden kunne give. Han forestillede sig ikke at alle mennesker skulle flytte ud i en skov for at få den indsigt. Men han mente at kontakt til naturen også kunne skab rum til reflektioner over livet i byen. Thoreau's mål med sit ophold var altså ikke at leve som eneboer, men derimod et midlertidigt socialt eksperiment, der kunne bringe ham tættere på en  sandhed om den verdenen han levede i.
 
I dag eksisterer kun fundamentet af Thoreau's oprindelige hytte.I Naturrum Skovsnogen er opstillet en parafrase over Thoreau's hytte. Fysisk repræsenterer hytten den oprindelige hyttes mål på 3 x 4,5 meter. Publikum får derfor en rummelig oplevelse af ”rammerne” for Thoreaus ophold i skoven. Men i denne udgave får hytten et både enkelt og eventyrligt udtryk, der spiller tilbage i forhold til de andre elementer i Skovsnogen. Thoreau’s hytte er tænkt som et rum til ophold og fordybelse for både børn og voksne

Thoreau's hytte

1/6