John Kørner

1/6

Produzione

"I like the surprise my factory contains; it is located in a romantic location, a forest. From a distance it looks like the outline of a factory and smoke suggests it too. The factory turns out to be a shelter where you can stay and get warm. I like that the work has social function. My former factories have been only temporary. PRODUZIONE is the first more permanent work”

Jonh Kørner 2011 in an interview with Bente Jensen, Kunsten.nu

John Kørner har altid været fascineret af fabrikker og deres æstetik. I Skovsnogen er han kunstneren bag værket PRODUZIONE, der er lavet af hvid fiberbeton. Når man møder den i skovsnogen ser den umidelbart ud som en fabrik, men når man kommer om på den anden side opdager man at det også er et shelter hvor man kan tænde bål og overnatte

John Kørner siger selv i et interview med Bente Jensen fra Kunsten.nu:


”Fabrikker er fantastiske. Det er monumentale værker med deres egen skønhed, trivsel og visionære tanker. De rummer tanker om at producere - et eller andet. Og der er en storhed i fabriksbygninger, der gør sig godt i romantiske omgivelser som en skov”.

”Jeg kan godt lide den overraskelse, som min fabrik rummer i og med, at den placeret i en romantisk lokalitet, en skov. På afstand ligner det konturerne af en fabrik, og røgen antyder det også. At fabrikken viser sig at være et shelter, hvor man kan overnatte og få varmen, er en social funktion i værket, som passer mig udmærket. Mine hidtidige fabrikker har kun været af midlertidig karakter. PRODUZIONE er det første mere permanente værk. Og tilknyttet en funktionalitet af shelter”.
Læs hele interviewet her;
http://www.kunsten.nu/artikler/artikel.php?naturrum+skovsnogen+john+k%C3%B8rner+produzione

related projects

1/5