Jes Brinch

1/3

HATE

HATE. Public brick sculpture by Jes Brinch, built in collaboration with Jacob Olsson, summer 2013 at Skovsnogen Artspace, Denmark.

 

Jes Brinch, f. 1966, dansk installationskunstner; uddannet på Kunstakademiet 1985-92. Brinch var en af de syv kunstnere, der stod bag det kunstnerstyrede udstillingssted Baghuset på Nørrebro, oprettet i 1987. Han er især kendt for sine samfundsdebatterende kunstværker, der med en aggressiv og antiautoritær attitude stiller spørgsmålstegn ved kunstens rammer og ved kunstinstitutionen generelt. To eksempler er projekterne Burn out. Brændt børnehave og Burn Out. Parking, begge fra 1994, som Brinch skabte s.m. Henrik Plenge Jakobsen. De to kunstnere fik stor mediebevågenhed, da de hhv. brændte en installation med børnehaveinventar og udstillede 18 smadrede biler, en campingvogn og en væltet HT-bus på Kongens Nytorv i København.

 

Forinden mødet med murstensskulpturen har publikum på Skovsnogen mødt en lang række andre værker, hvor de er blevet udfordret både sanseligt og intellektuelt. Andre steder er udfordringerne ofte pakket ind i humor og romantik. Med Brinch og Olsson’s murstensskulptur bliver publikum udfordret mere direkte, og med de gamle håndværkstraditioner og den særlige stemning i granskoven skabes der samtidig rum for eftertanke og refleksion. I det øjeblik at man tænker over hvad man hader, tænker man uundgåeligt også over hvad man elsker. Skulpturen danner med et enkelt visuelt greb grundlag for en værdidebat, og har trods sin tunge form et positivt budskab til publikum.

 

 

related projects

1/16


 

1/9

Production of HATE

Text

Projektet er støttet af Statens Kunstfond.

other artworks

foto Lea Nielsen